Financiële stress?
Voorkom dat problemen steeds groter worden.

Deskundige en warme begeleiding bij financiële uitdagingen

Als je door bijvoorbeeld ontslag, een echtscheiding, ziekte, arbeidsongeschiktheid of het overlijden van een partner de maandelijkse lasten niet of nauwelijks meer kunt opbrengen, is het belangrijk tijdig in te grijpen. Dat is niet eenvoudig als je net een indringende gebeurtenis hebt meegemaakt. Wij beseffen dat hulp inschakelen vaak ook een lastige stap is. Toch is het verstandig die drempel te nemen, om nog meer zorgen te voorkomen.

Wij zijn gecertificeerd budgetcoach en helpen graag. In de eerste plaats door goed te luisteren naar jouw persoonlijke verhaal. Iedere persoon en iedere situatie is anders en vraagt om een specifieke aanpak. Belangrijk is dat jij op adem kunt komen en zorgen bij je worden weggenomen. Wij zorgen dat er rust en overzicht in je financiële situatie komt. Je weet op die manier snel waar je aan toe bent en krijgt weer uitzicht op een gezonde financiële huishouding.

Onze werkwijze

Allereerst brengen wij in kaart wat je financiële situatie en schuldenlast is. We zoeken zorgvuldig uit op welke lasten je kunt besparen, op welke toeslagen je recht hebt en wat de mogelijkheden zijn voor het aflossen van de schulden. Samen met jou maken we vervolgens een plan om de problemen op te lossen. Een plan dat haalbaar en dragelijk is, en een plan waarbij we ook rekening houden met de wensen van andere familieleden.

Soms leveren de kosten voor financiële begeleiding een extra drempel op om hulp te zoeken. Er zijn echter verschillende manieren om de begeleiding te vergoeden. Bijvoorbeeld via de werkgever, een  verzuimverzekering van de werkgever of in het geval van een ongeluk een ongevallenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering van een derde.   

kroontje

Wat we kunnen betekenen voor werkgevers en gemeenten

Uitval van werknemers door financiële stress is meer en meer aan de orde. Als werkgever ben je erbij gebaat dat geldproblemen bij werknemers worden voorkomen of niet groter worden. Stress kan immers leiden tot minder productieve werknemers en zelfs uitval van werknemers. Voor werknemers die ziek zijn of omscholing nodig hebben, zijn er al allerlei regelingen. Voor werknemers die financiële hulp nodig hebben nog nauwelijks. Daar willen wij graag samen met werkgevers verandering in brengen. Wij kunnen je goed adviseren en werknemers adequaat begeleiden om uit de schulden te komen. Daarnaast kun je ons inschakelen voor preventie. Door medewerkers laagdrempelig hulp te bieden bij hun financiële huishouding, kan heel wat ellende en stress worden voorkomen.

Gemeenten helpen wij ook graag. Hebben inwoners financiële problemen en dreigen ze terecht te komen in de schuldhulpverlening, dan kunnen wij dat helpen te voorkomen door ze op een laagdrempelige manier goede begeleiding te bieden.

Meer informatie

Wil je weten wat wij voor jouw financiële situatie kunnen betekenen? Of hoe we je kunnen helpen met financiële coaching voor werknemers binnen je bedrijf of inwoners binnen je gemeente? We staan je graag te woord.